jueves, 21 de noviembre de 2013

9 coses que les persones d’èxit fan diferent

1- Concreta. Quan et planteges un objectiu, intenta ser el més específic possible. “Perdre 5 quilos” és un objectiu millor definit que “Perdre una mica de pes”, perquè et dóna una idea clara de a què s’assembla l’èxit. Saber exactament el que vols aconseguir et manté motivat fins que ho aconsegueixis. Pensa una acció específica que hagis de tenir en compte per assolir el teu objectiu. Si et promets “menjaré menys” o “dormiré més” és massa indefinit, no es clar i precís. “Estaré al llit a les 10 de la nit entre setmana” no deixa espai per dubtar el que has de fer i si realment ho has fet.

2- Aprofita cada moment per actuar. Estem tan ocupats i ens fixem tants objectius que no és sorprenent que perdem oportunitats d’actuar simplement perquè no ens adonem. Realment no has tingut temps per fer exercici avui? Ni un moment per tornar aquesta trucada de telèfon? Aconseguir una meta significa aprofitar aquestes oportunitats abans que s’escapin.

Per aprofitar cada moment, preveu quan i on desenvoluparàs cada activitat. De nou, sigues concret (ex. “Si és dilluns, dimecres o divendres vaig a fer exercici 30 minuts abans d’anar a la feina”.) Investigacions mostren que aquest tipus de planificació ajudarà al teu cervell a detectar i aprofitar cada oportunitat que sorgeixi, incrementant les possibilitats d’èxit un 300% aproximadament.

3- Esbrina el camí que queda. Aconseguir qualsevol meta requereix una avaluació contínua i honesta del teu progrés. O t’avaluen des de fora o t’avalues tu mateix. Si no saps com ho estàs fent, no podràs ajustar el teu comportament o els teves estratègies. Avalua els teus avanços amb freqüència setmanal, o fins i tot cada dia, depenent de la teva meta.

4- Sigues optimista-realista. Quan et planteges un objectiu, es posa en marxa el pensament positiu sobre la probabilitat d’aconseguir-lo. Confiar en la teva habilitat per tenir èxit és molt útil per generar i mantenir la teva motivació. Però facis el que facis, no subestimis la dificultat que pot representar aconseguir el que t’has proposat. La majoria dels objectius requereixen temps, planificació, esforç i persistència. Investigacions mostren que pensar que les coses s’aconsegueixen fàcilment i sense esforç et deixen sense armes per afrontar el camí i augmenta significativament les probabilitats de fracàs.

5- Concentra’t en millorar, més que en ser bo. Confiar en la teva habilitat per aconseguir objectius és important, però és més important confiar que pots tenir aquesta habilitat. Moltes persones pensem que la nostra intel·ligència, la nostra personalitat i les nostres aptituds físiques estan fixades i no importa el que fem perquè no les millorarem. Així, ens centrem en objectius relacionats amb nosaltres i no en desenvolupar i adquirir noves habilitats.

Afortunadament, dècades d’investigació suggereixen que la creença que les habilitats són estàtiques és errònia, les habilitats de tota mena són molt flexibles. Acceptar el fet que és possible el canvi es poder valorar altres opcions i assolir el nostre potencial. 

6- Sigues valent. Hem de tenir voluntat de compromís amb objectius a llarg termini i persistir davant la dificultat. Els estudis demostren que les persones valentes obtenen un nivell educatiu més alt i millors qualificacions.

L’esforç, la planificació, la persistència i bones estratègies són el que realment ens porta a l’èxit. Acceptar això no només t’ajudarà a veure els teus objectius amb més precisió, sinó també a tenir més confiança i coratge.

7- Enforteix la teva força de voluntat com un múscul. L’autocontrol és com qualsevol altre múscul del cos, si no l’exercites es debilita, però si l’exercites de forma regular es farà més fort i ens ajudarà a aconseguir els nostres objectius.

Assumeix un repte. No prendre aperitius rics en greix, fer 100 abdominals al dia, intentar aprendre una nova habilitat. Comença només amb una activitat i elabora un pla de resposta per quan comencis a trobar algun problema: en comptes d’ un entrepà, menjaré una peça de fruita. Al principi és difícil, però cada vegada es farà més fàcil, aquesta és la clau. A mesura que la teva força augmenti, podràs incorporar més metes i avenços en la teva sessió d’autocontrol.

8- No temptis la sort. No importa com de forta sigui la teva força de voluntat, és limitada, i si la sobrecàrregues pots arribar a esgotar-la. No et proposis dues fites d’una vegada si pots evitar-ho (deixar de fumar i començar una dieta alhora). I no et posis en perill, molta gent sobrevalora la seva resistència a la temptació i s’exposen a moltes situacions on les temptacions abunden. Les persones amb èxit saben que no han de convertir una meta en una altra més difícil del que ja és.

9- Concentra’t en el que faràs i no en el que no faràs. Vols aconseguir perdre pes, deixar de fumar o posar un límit al teu mal geni? Planifica com reemplaçaràs els mals hàbits per altres de millors, en comptes de pensar només en els mals hàbits. Investigacions relatives a la supressió de pensament han demostrat que intentar evitar un pensament fa que estigui més present. El mateix passa quan es tracta d’un comportament, intentar no tenir un mal hàbit pot enfortir-lo més que trencar-lo.

Si vols canviar la teva manera de fer alguna cosa, pregunta’t, què faràs a canvi? Per exemple, si estàs intentant mantenir la calma potser t’hagis de plantejar “si començo a enfadar-me, respiraré profundament tres vegades per asserenar-me”. Utilitzant la respiració profunda en lloc de centrar-te en la teva ira, el mal hàbit s’anirà debilitant fins a desaparèixer del tot.

Font: Yoriento


No hay comentarios: