jueves, 18 de julio de 2013

Gestiona el teu temps i millora la recerca de feina

Quan temps dediques al dia a la recerca de feina? Està demostrat que quan estem cercant feina sembla que tenim tot el temps per fer-ho, però la realitat és que no podem arribar a tot, s’acumulen les tasques i ens queden temes pendents d’un dia per l’altre; això ens angoixa . . .

Et proposem uns consells operatius per a organitzar el nostre temps:
  1. Tenir una agenda. Has d’anotar tot el que fas, cites, recordatoris relacionats amb la cerca i la informació dels contactes. Pots utilitzar agenda tradicional o també, el mòbil. Fins i tot, pot servir la agenda del nostre correu electrònic.
  2. Planificar el dia. Veure totes les activitats que realitzo i quan temps hi dedico. Temporalitzar per franges horàries i poder arribar a tot: revisar mail, trucades, enviament de cv, entrevistes, etc.
  3. Prioritzar tasques. Determinar el que és urgent i  prioritari del que no.
  4. Fer un seguiment. Revisar al final del dia si hem pogut complir amb els objectius que teníem proposats i realitzar els canvis necessaris.
  5. Disciplina  horària. Es important, establir un horari i complir-ho, que també, es permeti compaginar la vida  familiar i personal (amb temps lliure per nosaltres ).
  6. Controlar els lladres del temps. Detectar els factors o elements  que contribueixen a  restar  temps en la nostra activitat. Per exemple el desordre (tenir tots els documents necessaris per a la nostra recerca organitzats i controlats ), imprevistos, trucades telefòniques, desplaçaments, etc.
  7. Ser proactiu/va. Participar en jornades, esdeveniments, i altres activitats que estiguem relacionades amb el nostre perfil professional i/o són d’ interès.
La planificació i la gestió del  temps és una competència clau per optimitzar la nostra recerca: participa en les activitats que proposa Barcelona Activa per aprofundir en la millora de la teva gestió del temps!

També pots tenir més informació al respecte a la web Barcelona Treball, on trobaràs l’aplicatiu gestió del temps.

Publicat per: Àngela Guillén Fusté, Equip Tècnic de Barcelona Activa


No hay comentarios: