martes, 17 de diciembre de 2013

Com són les empreses en les que tothom vol treballar?

Recentment, la xarxa social Linkedin ha publicat un estudi on apareixen les 100 empreses en les que tothom voldria treballar. Per fer aquesta classificació, Linkedin ha tingut en compte les interaccions que els usuaris de la seva xarxa professional  estableixen amb les empreses.

D’acord aquest estudi, les empreses de tecnologia són les preferides  pels usuaris de tot el món, seguides de les de combustible i energia.  Així per exemple veiem entre les 10 primeres i en aquest ordre: Google, Apple, Unilever, P&G, Microsoft, Facebook, Amazon, PepsiCo, Shell, McKinsey & Company. Crida l’atenció la única empresa d’origen espanyol: Inditex  en la posició número 51 i Twitter , xarxa social de tipus professional que apareix en la posició 23. Linkedin resta a banda d’aquest estudi i per tant no apareix a la classificació.

Aquest estudi  ens fa reflexionar  sobre les motivacions que una persona pot tenir  per triar una o altre empresa a l’hora de fer la seva candidatura.  D’acord un informe de Randstad Award 2013 les motivacions principals per desitjar treballar a una empresa són:

1- La seguretat laboral a llarg termini (30% dels enquestats)
2 – Que sigui una empresa sanejada financerament (20%)
3- Amb perspectives de futur (8%)
4- Hi ha diferencies de gènere: els homes prefereixen empreses grans amb perspectives de futur i bona formació mentre que les dones li donen mes importància a un horari de treball flexible que permeti  conciliar  l’ambient i la bona accessibilitat.
5- Respecte a l’edat; els treballador entre 18 i 39 anys prefereixen empreses amb oportunitats de carrera i bona formació.
6 – Cerquen sentir-se part d’un equip (64%)
7 – Tenir una comunicació oberta i honesta (50%)
8 – Sentir-se reconegut (48%) i
9 – El respecte dels companys (44%).

Com a conclusió, es  pot dir que  les motivacions i els valors que tenim envers  el treball ens influeixen  a l’hora de triar una empresa determinada i, per tant, no sempre la decisió al respecte està a les mans de les organitzacions.

Si vols conèixer quines son les teves motivacions envers el treball et recomanen l’exercici que Barcelona Activa té a la teva disposició.

Publicat per: Lola Fernández, Equip Tècnic de Barcelona Activa.

No hay comentarios: