jueves, 2 de octubre de 2014

Desenvolupa la competència d’autoconfiança

autoconfianza
Has d’esperar grans coses de tu mateix abans de poder fer-les (Michael Jordan)
 
Un plantejament positiu sobre el que passarà, un bon coneixement d’un mateix (amb consciència de les potencialitats i aspectes a millorar), creure en els propis recursos i capacitats per aconseguir els objectius són els aspectes clau que determinen un bon nivell d’autoconfiança. En una sola frase: autoconfiança vol dir confiar en les teves possibilitats per aconseguir els teus objectius.

Autodiagnosi
El nivell d’autoconfiança variarà en funció del nostre context extern i de la predisposició a responsabilitzar-nos per a reforçar-la. Si estàs a l’atur o vols redreçar la teva carrera professional és important que mantinguis un nivell alt d’autoconfiança.  Per això, et proposem que reflexionis sobre les següents preguntes i facis la teva auto-diagnosi de la confiança en tu mateix en aquest moment.

- Quan envies el teu currículum a una oferta de feina et desanimes pensant que hi han moltes candidatures a banda de la teva o confies en que la teva candidatura serà l’escollida?
- Quina és la teva actitud, el teu llenguatge no verbal a les entrevistes de feina? Confies que pots ser un bon candidat i per això te les prepares i dones el màxim de tu mateix? O vas a provar sort a veure que passa?
- Quan has de fer tests psicotècnics, penses que la resta de candidats passaran els tests psicotècnics millor que tu? O confies en les teves capacitats i preparació prèvia?

Com pots millorar la teva autoconfiança quan estàs buscant feina?
L’autoconfiança, com totes les competències, es pot millorar. A continuació et facilitem cinc passes perquè puguis potenciar-la:

1. Fes una llista de les teves qualitats professionals i personals desitjables per al lloc de treball que vols aconseguir en el futur. Analitza també quines habilitats no has utilitzat i podries també desenvolupar.
2. Reflexiona i anota cada dia quines passes has donat per apropar-te al teu objectiu: nous contactes laborals, canvis d’hàbits, etc.
3. Sigues conscient i repeteix mentalment els èxits laborals aconseguits: si ho vas aconseguir en el passat perquè no ho pots tornar a aconseguir ara?
4. Defineix les accions que has de fer per aconseguir la feina que vols: reactivar i mantenir contactes, desenvolupar noves habilitats, realitzar un curs de reciclatge, actualitzar el teu LindedIn o buscar noves borses de treball. Tenir clar el que has de fer per aconseguir el teu objectiu t’ajudarà a guanyar confiança en les teves accions.
5. Recorda reservar un espai de temps per activitats que et carreguin d’energia.
 
Si vols continuar treballant l’autoconfiança a Barcelona Treball t’oferim activitats que t’ajudaran a conèixe’t i millorar la confiança en tu mateix. Consultar l’eix Escola de Competències del nostre Programa d’Activitats.

Publicat per: Xília Cardona, Equip Tècnic de Barcelona Activa.

No hay comentarios: